Orăşelul copiilor 2010

În 20 iunie 2010, încă de la primele ore ale dimineții, parcul Sub Arini din Sibiu a fost plin de copii de toate vârstele care nu au ratat nici măcar una dintre zonele create pentru ei. Reprezentanții asociației „Exploratori pentru viitor”, organizatorii evenimentului, au realizat un mini-orăşel al copiilor, cu instituţiile obişnuite: primărie, circ, televiziune, şcoală, teatru de păpuşi, serviciul medical de urgenţă, poliţie, biserică, aeroport, filarmonică, farmacie, piaţă, pompieri…
La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD, Jandarmeriei, Centrului Chinologic sau ai Asociaţiei Naţionale Antidrog, care le-au prezentat  micuţilor tehnica din dotare.
Proiectul „Un oraş pentru copii” a fost organizat de Asociaţia „Exploratori pentru viitor” şi s-a aflat la prima ediţie, în Sibiu. „ Scopul proiectului este de a-i familiariza pe cei mici cu principalele instituţii publice dintr-un oraş. Am văzut că micuţii din Sibiu au fost foarte punctuali, sunt curioşi, activi şi foarte plini de energie”, ne-a spus Ionel Oglan, unul dintre organizatori.
La nivel naţional, peste 25.000 de micuţi au fost implicaţi, până în prezent, în activităţile organizate de Asociaţia „Exploratori pentru viitor”.
(extras de articol din Adevărul de Sibiu 20 iunie 2010)

Imagini de la eveniment – Montaj video Orăşelul copiilor Sibiu 2010

You can leave a response, or trackback from your own site.