Sibiu – Un oraş al copiilor 2013 la ediţia a treia

2 iunie 2013

 Ziua de 1 Iunie pentru fiecare copil este o zi de bucurie şi  de obicei este presărată cu multe surprize. Chiar dacă prognozele meteo nu erau favorabile pentru desfăşurarea în aer liber a acestui eveniment, putem afirma cu tărie că Dumnezeu a ascultat rugăciunile noastre şi ne-a făcut parte de o vreme extraordinară atât nouă celor care am fost iniţiatorii acestui proiect cât şi copiilor care au ales în ziua de duminică 2 Iunie să iasă la plimbare în Parcul Sub Arini împreună cu părinţii lor.

La ora 10 organizatorii flancaţi în stânga şi în dreapta de copii nerăbdători de a-şi achiziţiona un paşaport, pe care apoi să îl completeze cu ștampiluţele specifice fiecărui stand, au tăiat panglica şi au spus Start  astfel acestui eveniment. Copilaşii nerăbdători au aşteptat să fie înscrişi pe liste, să îşi primească harta orăşelului în miniatură şi  să fie îndrumaţi de către cei de la standul Primăriei. Poliţia, Jandarmeria, SMURD, Filarmonica, Centrul de calcul, Micul cercetaş,  Primii paşi , Şcoala, Biblioteca Astra, Palatul copiilor sunt doar câteva dintre ofertele de anul acesta al Orăşelului Copiilor, fiecare dintre acestea venind  pregătite cu activităţi specifice copiilor.

Participanţii  care treceau pe la standul SMURD au fost învăţaţi cum să ofere un prim ajutor în caz de accident, sau cei care treceau pe la standul Poliţiei au aflat câteva metode de a depista un infractor şi modalitatea cât mai eficientă de a colabora cu Poliţia.

La standul Filarmonicii copilaşii au fost întâmpinaţi cu explicaţii specifice acestui stand şi cu posibilitatea de a fi ei dirijorii unei mici orchestre.

Standul meşteşugurilor i-a învăţat pe copii ce înseamnă să foloseşti un ciocan şi cum poţi să baţi un cui fără a te răni.

Centrul de calcul a fost pregătit să-i întâmpine pe copilaşi cu câteva informaţii vizavi de tehnologia pe care o au la îndemână dar şi pericolele care sunt ascunse, de ochii lor.

Micul cercetaş şi-a propus să îi familiarizeze pe copii cu o busolă şi să-i ajute cum să folosească o hartă.

La Primii paşi – oferta educaţională a venit de la  Grădiniţa Licuricii  care a oferit copilaşilor activităţi specifice vârstei şi au încercat să promoveze o alternativă educaţională sănătoasă.

Şcoala a fost standul unde copilaşii au făcut cunoştinţă cu metodele  eficiente de învăţare atât prin joc dar şi prin folosirea materialelor ajutătoare puse la dispoziţie de Biblioteca Judeţeană Astra, fiind şi ea prezentă prin multitudinea de cărţi şi informaţii.

Ca şi ofertă extraşcolară Palatul Copiilor din Sibiu a prezentat oferta de cluburi la care orice copil poate apela şi învăţa anumite îndeletniciri, fie cântatul la un anume instrument, fie învăţarea unei limbi sau unor meşteşuguri.

Ceea ce a făcut ca evenimentul de anul acesta să rămână de neuitat a fost construcţia în miniatură a Cortului lui Moise din vechime, unde copilaşii au făcut cunoştinţă cu toate obiectele specifice acestui cort, fiind astfel familiarizaţi cu ideea de biserică şi prezenţa divină.

Evenimentul şi-a propus ca toţi participanţii să aibă şansa egală de a se înscrie la concursuri organizate, şi de ce nu, la câştigarea unui mic trofeu.

Fiind ajutaţi de vremea bună, participarea copilaşilor şi a părinţilor a fost una foarte mare, ceea ce a făcut ca evenimentul să fie un real succes. Nu putem afirma decât că Dumnezeu a fost bun cu noi şi a făcut posibil lucrul acesta.

Credem că acest proiect a ajuns să îşi atingă scopul şi să fim de folos astfel pentru societate.

 

Mărgeruşanu Ibi Coordonator Şcoala de Sabat Copii, Librar – Librăria Sola Scriptura Sibiu

şi voluntar al proiectului  Sibiu – Un oraş al copiilor ediţia 2013.

You can leave a response, or trackback from your own site.